Jokainen pieni yritys on varmasti joutunut painimaan budjetin priorisoinnin kanssa enemmän kuin kerran. Rajatut varat suunnataan sinne, missä niitä eniten tarvitaan, jolloin muista enemmän ja vähemmän tärkeistä kohdista on luovuttava. Pienen yrittäjän onkin osattava tehdä fiksuja päätöksiä, sillä yksikin huono päätös voi viedä budjetin tasapainon pitkäksi aikaa.

Digitaalisen sisällön tärkeyttä tämän päivän yrittäjämaailmassa ei kuitenkaan voida painottaa liikaa. Kuvien, videoiden ja äänen avulla mainostetaan, luodaan brändiä ja myydään. Myös pienten yritysten on täytynyt lähteä mukaan tähän karuselliin, sillä verkossa ennen kaikkea näkyvyys ja laadukkuus ovat ominaisuuksia, joilla omat tuotteet tai palvelut nostetaan esille kilpailijoiden joukosta. Ammattivalokuvaaja voi auttaa tässä, mutta joudumme palaamaan takaisin pieneen budjettiin, joka usein rajaa varsin tiukalla kädellä sen, minne yrityksen varat suunnataan. Onneksi kunnollisella suunnittelulla myös ammattimaiset valokuvat voidaan sisällyttää pienen yrityksen tiukkaan budjettiin.

Kuinka sisällyttää ammattivalokuvaaja pienen yrityksen budjettiin?

Laatu maksaa ja sen me tiedämme jo kaikki. Laadukas digitaalinen sisältö, video ja valokuvat eivät ole halpaa hupia, mutta pienellä suunnitellulla ammattivalokuvaajan palvelut voidaan sisällyttää rajalliseenkin budjettiin suhteellisen vaivattomasti. Vertailu on tässä mielessä kaiken A ja O, ja pienellä googlettelulla onkin helppoa muodostaa tarkempi kokonaiskuva siitä, paljonko ammattivalokuvaajan palvelut tulevat suurin piirtein maksamaan. Pitempään alalla toimineet kuvaajat veloittavat usein enemmän, mutta toisaalta taas heidän työnsä jälki on usein laadukkaampaa. Nuoret aloittelevat valokuvaajat voivat taas tarjota töitään hyvinkin huokeaan hintaan esimerkiksi sen vastineeksi, että saavat käyttää kuvia ja videoita omassa portfoliossaan, jolloin tämä voi myös olla varteenotettava vaihtoehto hyvin tiukan budjetin raameissa. Voit myös kysellä sosiaalisesta mediasta ja lähipiiristäsi lisää suosituksia.

Laske seuraavaksi tarkkaan, mihin kaikkialle tulet valokuvaajan palveluita tarvitsemaan. Yksi kokonainen toimeksianto voi tulla usein paljon edullisemmaksi kuin useampi pienempi toimeksianto. Osa valokuvaajista laskuttaa projektikohtaisesti, osa taas tuntikohtaisesti. Mieti siis, kuinka iso projekti on kyseessä ja kuinka pitkäksi aikaa kuvaajan palveluita tarvitaan. Kuvauspäivänä tai -päivinä huolehdi, että kaikki minkä voit tehdä ennen valokuvaajan saapumista on valmiina, ettei aikaa kulu sellaisten turhien asioiden säätämiseen, jotka olisi voinut hoitaa jo ennalta. Ammattimainen digitaalinen sisältö kannattaa nähdä tulevaisuuden investointina, joka edustaa yrityksen brändiä.